Stranden 2023-12-29T16:11:36+01:00

Stranden

Het dichtsbijzijnde strand bevindt zich op ongeveer 1 kilometer van het park. Het is een heerlijk staand voor de kinderen met weinig stroming en speeltuintjes voor de kinderen.
De stranden verder op hebben prachtige golven waar meig surfer zich kan uitleven.
De kust van de Vendée staat bekend om de bijzondere kwaliteit van het licht. Vele kreekjes en lange zandstranden noden tot uitrusten en zonnebaden.
Er ligt 250 km lange kust, waarvan 140 km aan fijne zandstranden, waar de Vendée aan de Atlantische Oceaan grenst. Het zwemwater is van uitmuntende kwaliteit en de licht hellende stranden staan garant voor veilig plezier met het hele gezin.
Een greep uit het aanbod:

Dit strand ligt verstopt in het plaatselijke bos en heeft iets wilds weten te behouden. Bereikbaar over de weg en het fietspad. Gratis parkeerplaats van 300 plaatsen. Honden worden aangelijnd gedoogd.

Dit strand ligt in het verlengde van dat van Sauveterre in het uiterste noorden van het bos. Ook hier is een vleugje wild natuur bewaard gebleven. Honden worden aangelijnd gedoogd.

Het strand van Tanchet ligt verscholen tussen de rotsen in het uiterste zuidelijke puntje van de grote baai van Les Sables. Bekend om de beoefening van diverse watersporten.

3 km strand, een baai in een ronde boog op het zuiden, beschut tegen de wind en de branding van de oceaan. Baden, kinderclubs, restaurants en bars direct in de buurt. Bereikbaar via La Chaume met de ¡§veerman¡¨, een klein bootje dat heen en weer vaart tussen de twee kades.

„¼ Een Tiralo stoel staat gratis ter beschikking van mindervaliden op de eerste hulppost van de ¡§Phare Rouge¡¨ (rode vuurtoren) Twee gehandicapten parkeerplaatsen in de

Ligt een beetje uit de buurt van La Chaume, na de Wilde Kust, in de buurt van bos en duin. Kreekjes, fietspaden. Parkeerplaats.

Bassin d´Ombret

Natuurzwembad in de zee dat verscholen ligt in een inham

Zoutwaterbad

Het naturistenstrand

Naturisme wordt tussen Sauveterre en Les Granges gedoogd op een klein gedeelte van het strand dat wordt afgebakend door borden op de plek die ¡§la grande pointe¡¨ wordt genoemd. Te voet bereikbaar via het bos of over het strand.