Les Sables d’Olonne 2024-01-02T20:18:37+01:00

Les Sable d’Olonne

Les Sable d’Olonne is van oudsher dé badplaats voor de bewoners uit Parijs. Daardoor staan er vele karakteristieke gebouwen uit de 15e eeuw. De laatste 10 jaar is de stad erg gemoderniseerd maar met behoud van alle karakteristieke elementen.

In het hoogseizoen kan men maar in een richting langs de boulevard rijden en kan men daardoor extra genieten van de vele bloemrijke borders en de zee. Maar ook in het laagseizoen is het altijd gezellig druk en kan men genieten van de vele restaurants, winkels en boetiekjes in het oude centrum rondom de visser haven.

Ook kunnen er vanuit de haven verschillende boottochten worden geboekt. Voor de fietsliefhebbers zijn er honderden kilometers geasfalteerde fietspaden in de omgeving aangelegd.

De stad heeft voor ieder wat wils: er zijn allerlei sporten mogelijk, vermaak in alle soorten en maten en ook culinair lom je uitstekend tot je trekken.

Zo is een deel van de kust speciaal voor surfers bedoeld en zie je verder op zee alleen maar zeilers in zeilboten en andere watersporters. Ook op het droge is genoeg te doen: wandelen en fietsen door de schitterende natuur. Niet te vergeten het golfen op een van de 5 golfbanen bijvoorbeeld op De Golf des Olonnes, 3 km van Sables. Hier loopt U op het typische golvende platteland van de Vendée dat bestaat uit vennen en kleine dalen.
Of ga eens vliegen of parachutespringen op het vliegveldje achter het park!
Behalve om te zwemmen wordt de Atlantische Oceaan ook gebruikt voor zijn energierijke klimaat. Door deze heilzame invloed op het organisme beschikt Sables over een centrum voor thalassotherapie. Hier kunt u tot rust komen met alle faciliteiten van Thalassa Les Sable.

Vergeet niet de vele musea te bezoeken, bijvoorbeeld Musée de l’Abbaye Sainte-Croix met de moderne en hedendaagse kunst. Ook kan er volop gewinkeld worden in het centrum van Sable. Hier liggen typisch Franse winkeltjes, maar ook kledingzaken met de vertrouwde merken. Buiten het centrum liggen natuurlijk ook de grote Franse supermarkten, waar ze echt álles hebben. Overdag kunnen de kleintjes ook overal hun energie kwijt. Is het niet op het strand bij de zee, schommels en trampolines, dan wel in de dierentuin. De Zoo van Sables is zeker de moeite waard !

Jong of volwassen?! Ook voor (avond)vermaak is er genoeg te beleven. Denk aan de 2 casino’s, alle café’s en discotheken aan de boulevard en de haven, de bioscoop en de festivals in de zomer op straat. Houdt u van lekker eten, dan zit u goed. Aan de haven kun in de sfeervolle restaurantjes terecht voor verse vis. Een lekkere pizzaria is ook snel gevonden.

Is het lekker weer ’s avonds, dan kunt u terecht bij de vele eettentjes op het strand waar u van een lekkere maaltijd met een heerlijk glas wijn kunt genieten bij zonsondergang. Aan de boulevard en in de haven zitten (eet)cafés, vaak typisch Franse tentjes waar je in de zon kunt zitten met een hapje en een drankje, kijkend naar alles wat zich op straat en op het strand afspeelt.

Les Sable d’Olonne staat ook bekend om de vendee Globe. Deze zeilbotenrace om de wereld vindt iedere 4 jaar plaats en start vanuit de haven.