Fietsen 2018-03-29T14:33:21+02:00

Fietsen

Ontdek de Vendée op de fiets

De Vendée biedt tegenwoordig een uitgebreid netwerk van uitstekende fietspaden waar u veilig kunt fietsen. Er is 700 km aan fietsroutes aangelegd en voor 2010 staat een totaal van 1000 km aan fietspaden in de planning. Zo wordt het dus mogelijk de gehele Vendée per fiets aan te doen! Langs deze fietsroutes is er alles aan gedaan om de veiligheid maximaal te garanderen: de paden liggen in een opgeruimde omgeving of in gebieden met weinig verkeer, de bewegwijzering is aangepast en er zijn relingen en hekken bij de bruggetjes waar het nodig is.

Enkele fietsroutes:

  • Langs de kust (285 km): de paden bieden talrijke directe toegangsmogelijkheden tot het strand en tegelijkertijd een betoverend decor van moerassen, bossen, duinen, rotskusten en badplaatsen.
  • In het Moeras van Poitou (200 km): van Vouvant naar L’Aiguillon, verken de 200 km fietspaden langs de kanalen. Het licht, de rust en een heel andere omgeving staan u te wachten.
  • De Bocage (280 km): wat nu zo bijzonder is aan deze route is het feit dat u kleine weggetjes en paden die eigenlijk voor de landbouw bestemd zijn zult berijden zodat u helemaal in een authentiek natuurlijke omgeving ondergedompeld zult worden. Gedurende 27 km fietst u hierbij over een op een oude spoorlijn aangelegd makkelijk te berijden fietspad.

Bij de receptie zijn fietskaarten verkrijgbaar met een tiental fietsroutes in de omgeving.